Uutiset | News

Hei hei, mitä kuuluu?

Syväluotaavan analyyttinen blogi
Tarinoita mainitsemisen arvoisista tapahtumista.

Rakkautta ensiretuutuksella
Välähdyksiä kääpiöpinserineiti Olga von Nahka-Gugelströmin elämästä.

Shelttipentu-uutisia 30.7.2017

Lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen minulle syntyi vihdoin myös shelttipentuja, kun Madde ponnisti sunnuntain ensimmäisinä tunteina soopeli ja tricolour urokset sekä kaksi soopeli narttua. Lisätietoja yhdistelmästä >

Porvoo rn 22.7.2017, tuom. Päivi Eerola

Zarvo's U.S. Black Wild Card VET ERI 2 SA PU3
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI

Mikkeli kr 8.7.2017, tuom. Tarja Löfman

Viime viikonloppuna seniorikerho maakuntamatkaili Mikkelissä:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VET ERI 1 SA PU2 ROP-vet
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 1 SA PN2 VSP-vet

Tämä tuomari tituleerasi supermummoani "uskomattomaksi olennoksi".

Kääpiöpinseripentu-uutisia 24.6.2017

Ensimmäinen kääpiöpinseripentueeni toimitettiin juhannuspäivänä sähäkällä syöksysynnytyksellä: 36 minuutin aikana otin kopin black & tan uroksesta, black & tan nartusta sekä kahdesta punaisesta nartusta. Lisätietoja yhdistelmästä >

Kotka KV 17.6.2017, tuom. Davor Javor, Kroatia

Lauantaina vietimme veteraanien virkistyspäivää Kotkan kansainvälisessä kauneuskilpailussa:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VET ERI 1 SA PU2 VSP-vet
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 2 SA PN3

Tuomari ei ollut uskoa 12,5-vuotiaan mummelini ikää, ylisti sen kuntoa ja otti valokuvia todistusaineistoksi.

Agility Vantaa 20.12.2015, tuom. Janne Karstunen

Mielenkiintoisella A-radalta väänsimme nollan sijoituksella 5/42 - 1,07 sekuntia rivakampi suoritus olisi palkittu sertillä. B-radan riemu katkesi heti ensimmäiseen rimaan, minkä jälkeen myös okseri rytisi, mutta muuten suoritus oli kelpo ja vauhti olisi jälleen riittänyt kärjen tuntumaan. Perusteellisen suoraviivaisella C-hypärillä kartturia alkoi laiskottaa ratkaisevalla hetkellä, joten hetken arvottuaan Olga nappasi yhden hypyn väärältä puolelta.

Agility Kuopio 15.11.2015, tuom. Minna Räsänen

Sunnuntain ensimmäinen rata kosahti osaltamme putki-puomi-erotteluun, minkä jälkeen kaunistimme tilastoja tuplanollalla. Kuopiolainen kisa-areena oli mainio - lämmin halli, jossa joustava keinonurmipohja - ja Olganaattorin rrrautainen asenne aina vain niin huima.

Agility Kuopio 14.11.2015, tuom. Markku Kaukinen

Vuorossa oli vaihteeksi hieman realistisempi kisapäivä, kun A-radalla keräilin Olgan kanssa kattavan virhekokoelman ennen hylkääntymistä, ja helekutin hyvältä tuntuneella B-radalla raivokuulalle tuomittiin vitonen sekä puomilta että A:lta (hmpfkele). Tuloksista huolimatta puuhasta jäi positiivinen fiilis, sillä selvisimme kaikista haastavista kohdista hienosti, ja nössöhkö kartturiosasto rohkaistui pakon edessä laajentamaan ohjausrepertuaariaan onnistuneesti.

Agility Lohja 8.11.2015, tuom. Kari Jalonen

Kotikisapäivä ei alkanut erityisen lupaavasti, kun Olga kompuroi päivän ensimmäisen radan ensimmäiseen rimaan ottaen perusteellisesti turpatuntumaa kivituhkapohjaan. Pikatarkastuksen perusteella koira vaikutti hiekkaista naamaa lukuun ottamatta olevan kunnossa, joten jatkoimme matkaa selviten hypäristä muuten virheettä, mutta tulokseksi siis pallopään puhdistustoimenpiteiden takia hylky. B-radan Olganaattori sitten sipaisikin sujuvasti sijoittuen erheettömällä esityksellä kolmanneksi, ja C-radalla totesin, että koiraa olisi keskimäärin helpompi ohjata, jos tietäisi, missä se on, mutta tästäkin kalastelupelastelusta onnistuimme vääntämään taistelunollan. Pitkällä matematiikalla laskelmoituna ponteva puuhapehvani on nyt kahdessa kuukaudessa keräillyt eräisiin SM-karkeloihin tarvittavat tulokset korkojen kera - aika jees.

Agility Vantaa 18.10.2015, tuom. Salme Mujunen ja Anne Savioja

Lähes vuoden tauon jälkeen Olga palasi Ojangon koiraurheilukeskukseen rytinällä: tehokuulan tuliaisina tuplanolla, SERT-A ja kääpiöpinsereiden rotumestaruus! Triplakin olisi ollut tehtävissä, mutta jotta hommassa säilyisi realismi ja lajilla uskottavuus, hyllytimme vetelän ohjaukseni avulla viimeisen radan.

Onneksi nämä sunnuntain seikkailut tallentuivat videolle.

Agility Kirkkonummi 4.10.2015, tuom. Anne Savioja

Kävin Olgan kanssa Kirkkonummella kirmaamassa kolme Anne Saviojan kieputusta: A-radalta meille tuomittiin kyseenalainen vitonen puomilta (jupinaamutinaa), B-radalta nappasimme nohevan nollan ja C-hypärillä toinen pituuden palikoista kolahti harmillisesti. Kilpakuulalla oli kuitenkin rrrautainen asenne ja vipinää kintuissa, joten päivän vedoista jäi huippuhyvä fiilis. Jestas, miten mainio kilpuritoveri minulla onkaan!

Agility Järvenpää 20.9.2015, tuom. Henri Luomala ja Anne Savioja

Olga kirmaloi Järvenpäässä KAT:n karkeloissa Henri Luomalan agiradalla nollatuloksen ja Anne Saviojan hypärillä toisen mokoman. Kääkän kireän kisavireen lisäksi myös yli 4 m/s etenemä molemmilla ponnistuksilla oli ilahduttavaa, vaikkemme palkintopallille päässeetkään. Voihan tuplakuula!

B-radan videolla kuuluu hyvin kilpakuulan käyntiääni. Huitomisen perusteella esiflunssainen ohjaaja puolestaan yritti nousta lentoon välttyäkseen tukkoiselta tuntuneelta juoksemiselta.

Agility Riihimäki 12.9.2015, tuom. Seppo Savikko

Lauantaina Frodo Cup jatkui yhdellä hypärillä: kartturi tutustui kysymysmerkin muotoisena Seppo Savikon mestaroimaan mielenkiintoiseen menouraan, mutta päheellä pössiksellä porhaltanut puuhapehva taiteili kuitenkin sujuvan nollan sijoittuen neljänneksi! Mainio miniotus!

Agility Riihimäki 9.9.2015, tuom. Jari Suomalainen

Keskiviikkoiltana Jari Suomalainen tarjoili RimAn Frodo Cupissa mini 3 -luokalle kaksi agilitybaanaa: lupsakalla A-radalla meno tuntui hyvältä, vaikka Olga oli hetkittäin aaaaavistuksen epävarma ja kaahasi lopulta loppusuoralla renkaan ohi. Astetta hapokkaammalla B-radalla sai painia, punnertaa ja veivata, mutta huhkiminen palkittiin pätevällä nollalla! Hieno hupipupetti!

Helsinki rn 22.8.2015, tuom. Kimmo Mustonen (kääkät) ja Tuula-Maija Tammelin, Tanska (sheltit)

Aurinkoisessa Tuomarinkartanossa Kimmo Mustonen ei antanut yhdellekään kääkkänartulle SA:ta, mikä oli hieman harmillista, mutta ainakin Olgasta hän saneli varsin asiallisen arvostelun.

Mildstream Gonnabe Feeling Chic AVO ERI 1

Herttaiselta Tuula-Maija Tammelinilta Magnus sai erinomaisen hauskan arvostelun, ja rouva kysyikin minulta, mitä koirani tekisi mieluiten, koska se vaikuttaa niin touhukkaalta ja työintoiselta. Pian 11-vuotispäiväänsä juhliva Saga puolestaan hurmasi tuomarin totaalisesti mummopowerillaan:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 2 SA PU4
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 1 SA ROP-vet PN1 ROP BIS-vet 4

Kotka KV 15.8.2015, tuom. Antonio Di Lorenzo, Norja

Pari vuotta sitten Kotka KV:ssa kipitettiin jonkin urheilukentän takapihalla postimerkin kokoisessa mutaisessa kehässä, ja tänä vuonna kehän koko ei ollut ratkaisevasti parantunut, mutta kauempaa kauniilta näyttänyt nurmikenttä paljastui lähemmässä tarkastelussa vinoksi, kuoppaiseksi ja hanhengagalla miinoitetuksi. Persoonalliselta norjalaisitaliaanolta Magnuksen tulos oli lopulta yllättävänkin hyvä:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU3 vara-CACIB

Turku kr 8.8.2015, tuom. Harry Tast ja Zsuzsanna Farkashazine Folkmann, Unkari (FCI 1)

Edellisenä iltana tullut tieto tuomarinmuutoksesta sai shelttinsä Turun Elonäyttelyyn ilmoittaneet kuhisemaan kiitettävästi, mutta pika-arvonnan jälkeen päätin kuitenkin lähteä matkaan. Laadukkaita liikkeitä tunnetusti arvostava terrieri- ja hevosmies Harry Tast arvioi Madden ja Sagan erittäin hyviksi, mutta Magnus edusti hänelle oikeaa paimenkoiraa, ja ykkösryhmän tuomaroinut unkarilaisrouva oli samaa mieltä:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP RYP-2

Agility Lohja 2.8.2015, tuom. Petteri Kerminen ja Arto Laitinen

Hausjärvellä Olgan ensimmäiset kilpailut kolmosluokassa menivät perusteellisesti hyllylle, mutta viikon kuluttua kotikarkeloissa Lohjalla kaikilla kolmella radalla tehdyt tulokset (5-10-5) antoivat aihetta juhlaan, vaikka eivät virheettömiä olleetkaan. Aivan parasta Olgaa ei vieläkään nähty - lähdöissä hiivitytti ja kontaktit olivat semirumia - mutta sen menossa oli taas tuttua tekemisen meininkiä ja pari nollaa jäi kiusallisen pienestä kiinni. [video]

Agility Lieto 20.6.2015, tuom. Marjo Heino, Eeva-Liisa Pohjanen ja Leena Rantamäki-Lahtinen

Juhannuksen kunniaksi suuntasin Olgan kanssa Lietoon TSAU:n kisoihin. Startatessani Marjo Heinon tuomaroimalle D-hypärille en vielä tiennyt, miten ohjaisin kolme viimeistä estettä, mistä seurasi köpelöä ja hidasta kalastelupelastelua, mutta lopputulos ratkaissee: 0/-1,53, sij. 2., LUVA.

Eeva-Liisa Pohjosen C-radalle inasen intopiukee käkätin karkasi ennen lähtölupaa, eteni vauhdikkaasti ja pujotteli superisti, mutta puomilta sille tuomittiin kenties hieman kyseenalainen kontaktivirhe. Hetkellisen ajatuskatkoni takia mainio rallattelu päättyi jälleen hätäratkaisuihin, joten kokonaisuudesta vitonen oli ihan ansaittu: tulos 5/-7,12, sij. 2.

Leena Rantamäki-Lahtisen E-rata tarjosi arrrmotonta luukutusta, mistä innostuneina kipaisimme kerrassaan tyylipuhtaan tuloksen: 0/-8,14, sij. 3., SERT -> 3. lk. Oho!

Päivän kisastelufiilis oli niin mainio, että vaatimattomammatkin saavutukset olisivat riittäneet - Olgan asenne oli rautaa ja tekeminen iloisen varmaa, ja erityisen ilahtunut olen siitä, että kepittely kopsahti kaikilla radoilla vihdoin sille tasolle, jolla se on treeneissä. Pienesti pätevä puuhapehvani!

17.6.2015

Nuoriso-osaston nivelet on tutkittu terveiksi: Ms von Nahka-Gugelströmin lonkat B/B ja kyynärät 0/0 ja Madde-manulaisen lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Neitosten ruodoista saadaan vielä virallinen näkemys tuonnempana.

Salo kr 14.6.2015, tuom. Karen Gilliland, Irlanti

Sateisessa Salossa persoonalliselle irlantilaistädille esiintyi varsin viluinen kääkkä mukavin tuloksin:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic AVO ERI 1 SA

Savonlinna rn 6.6.2015, tuom. Tarja Löfman (rotu & FCI 1) ja Elena Ruskovaara (BIS-vet & BIS)

Kesäretkeilin Marillan kanssa aurinkoiseen Savonlinnaan, ja sinne astihan ei lähdetä tekemään hukkareissua:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 VSP
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 1 SA PN1 SERT FI & EE MVA ROP RYP-1 BIS2
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 1 SA ROP-vet BIS-vet 4

Piiitkällä kotimatkalla tunnelma oli vähintäänkin hilpeä.

Ada ROP RYP-1 BIS2
Lähes 8 v. laadukas narttu. Oikeat mittasuhteet ja vahvuus. Oikeailmeinen ja pituinen pää. Hyvä luuston vahvuus ja kulmaukset. Eturinta voisi olla selvempi. Liikkuu ulottuvalla yhdensuuntaisella askelella ylälinjansa säilyttäen. Hyvä karvanlaatu ja väritys.

Agility Nummela 16.5.2015, tuom. Asko Jokinen

Kotikylän kisoissa seikkailin Olgan kanssa Asko Jokisen astetta kekseliäämmillä radoilla, joista ensimmäisellä sijoituimme toisiksi suhmuroituamme 10 virhepojoa. Persoonallisella A-puomi-A –kombinaatiollaan hämmennystä herättänyt B-rata oli jo ilahduttavaa kääkkäagiteerausta, joka harmillisesti hyllyttyi yhden skipatun keppivälin takia.

Harjavalta rn 10.5.2015, tuom. Iuza Beradze, Tsekki

Kolmen kuukauden ikäisten minikuulien emä on jo palautunut täydellisesti missinmittoihin - tässä vaiheessa shelttinarttu näyttäisi turbiinin läpi takaperin vetäistyltä karvalakilta, jonka yli joku on epähuomiossa ajanut moottorikelkalla - joten Olgakin pääsi parrasvaloihin:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic AVO ERI 3 SA

Harjavalta rn 9.5.2015, tuom. Lidija Oklescen, Slovenia & Mile Aleksoski, Makedonia (FCI 1)

Kävimme jälleen haukkaamassa Harjavallan takuuraitista ilmaa näyttelykauden avauksen merkeissä: tuollaisissa pienissä ryhmäkarkeloissa on aina hyvä käydä harjoittelemassa kesän koitoksia varten, shelttejä oli ilmoitettu vain 108 + pennut. Vähäpuheinen slovenialaisrouva totesi Madden, Adan & Sagan erinomaisiksi ja Magnuksen peräti rotunsa parhaaksi. Samaan lopputulokseen pari vuotta sitten tullut makedonialaisherrakin osasi edelleen arvostaa Manunaattoria:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP RYP-4
Snowpaw Goldeneye JUN ERI
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 2 SA

Agility Lohja 3.5.2015, tuom. Pertti Siimes

Agility tuntui tänään Lohjan kisoissa harvinaisen tahmaiselta: oma ajatukseni oli pahasti hukkaantunut, mikä heijastui Olgaankin. Hutiloitujen hylkyjen väliin lipsahti kuitenkin yksi lohdutus-LUVA. [video]

Agility Hattula 25.4.2015, tuom. Anne Savioja (mini 1 ja 2) & Reetta Pirttikoski (medi 3)

Pentuprojektistaan erinomaisesti palautunut Olga palasi tositoimiin E-HKK:n kisoissa ja varmisti itselleen luokkanousuun oikeuttaneen sertifikaatin kipaisemalla minien ainoan nollatuloksen. Ensimmäiselle kakkosten radalleen agikuula rynräsi räkä poskella rysäyttäen heti ekan riman alas, mutta muuten sen suoritus oli vauhdikas ja hallittu.

Edelleen varsin vetreässä kunnossa oleva Sagakin pääsi kisastelemaan: Saippuapala pysyi hienosti hyppysissäni tehden B-radalla ei-niin-tyylikkään nollan ja A-radalla selvästi sujuvamman vitosen (#%&@!:n rima). Ihanan iloinen mummokilpuri! [video]

7.2.2015

Tällä viikolla koiraharrastus pääsi taas pienesti puraisemaan persauksista: Sagan silmät tutkittiin kahta ylimääräistä ripseä lukuun ottamatta edelleen terveiksi, mutta Magnuksella todettiin alkava harmaakaihi. Tohtori oli kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että muutokset eivät tyyppinsä vuoksi tule ratkaisevasti vaikuttamaan herran näkökykyyn, joten elämä harrastuksineen jatkuu, mutta jalostuskäytössä Manunaattori ei luonnollisesti enää ole.

3.2.2015

Eilen aamulla Olga plopsautti Mildstream M-pentueeseen reilussa tunnissa neljä (2+2) pontevaa plussapalloa. Sekä pätevästi urakasta selviytynyt emä että välittömästi maitobaarin kanta-asiakkaiksi ryhtyneet minikuulat voivat hyvin, ja huhujen mukaan kasvattajakin jäi henkiin.

Agility Vantaa 16.11.2014, tuom. Katarina Virkkala ja Vesa Sivonen

Eilen ohjaajan kintut olivat poikkeuksellisen raskaat ja Olga puolestaan liekeissä, mikä osoittautui kolmen hylyn arvoiseksi yhdistelmäksi. Katarina Virkkalan C-hypärillä kevyihin pusseihin tottuneelle Olgalle paikallinen järeämpi versio oli liian hapokas, ja A-radalla kaiken kalastelun ja pelastelun jälkeen sorruin jee, nyt tehdään nolla! -ajatukseen kolme estettä liian aikaisin – juuei sitten tehty. Oletin Vesa Sivosen B-radankin tyssäävän pussiin, mutta Olkkupa puskikin sieltä läpi, enkä hämmästyksissäni huomannut enää paneutua putki-puomi -erotteluun asian vaatimalla vakavuudella. Päivästä jäi kuitenkin huippupositiivinen fiilis: lähdöt olivat varmoja, keinu hallittu, kepittely kahdella jälkimmäisellä rynnistyksellä mainiota ja nahkakuulalla esimerkillisen messevä menemisen meininki. Päivän videotodisteet.

Agility Vantaa 8.-9.11.2014, tuom. Minna Räsänen ja Sami Topra

Olgan kisaseikkailut jatkuivat lauantaina I-HAH:n marrasmittelöissä: Minna Räsäsen perusteellisesti ja monipuolisesti hyllytettyä B-rataa emme enää muistele, mutta C-hypäriltä neiti nappasi LUVAn sijoittuen kolmanneksi, ja Sami Topran A-radalla tarjolla ollut täysosuma kaatui loppusuoralla puomin alastulokontaktille. Puuhapehva vaikuttaa kuitenkin päässeen pelottavasti kilpailutoiminnan makuun - kaksi jälkimmäistä rataa se kiroili kintuilleen, jotka eivät kuljettaneet arvon agikuulaa tarpeeksi ripeästi. Videot viiletyksestä.

Sunnuntaina kävin Sagan kanssa Vantaalla kokeilemassa Sami Topran ideoimia kolmosluokan ratoja, jotka eivät ehkä ihan olleet meitä varten, eikä asiaa auttanut edellisen päivän kirmailun jäljiltä puhditon ohjaaja: saaliiksi saimme kokemuksen lisäksi kaksi hylkyä ja kympin. Mummokoiralla oli kuitenkin kivaa!

Agility Lohja 26.10.2014, tuom. Anne Huittinen (2-lk) ja Petteri Kerminen (1-lk)

Sunnuntaina kisapäivä jäi Sagan kanssa suunniteltua lyhyemmäksi: iloisella mielellä liikkeellä ollut Saippuapala liukasteli luokkansa ainoan nollatuloksen ja siirtyi siitä ansaitun sertin myötä kolmosluokkaan. Turbomummo rulettaa!

Olga aloitti virallisen kisauransa rytinällä: Petteri Kermisen A-radalla agikuula tarvitsi muutamalla hypyllä henkisen tuuppauksen takalistoonsa, mutta tykitti siitä huolimatta vauhdikkaaseen voittoon tuloksella 0/-11,55, LUVA. B-radalla neiti luukutti jo sujuvammin, mutta ohjaaja nukahti kesken keppien, ja hutiloinnin viimeisteli semikarmea lentokeinu: sijoitus 4. tuloksella 10/-9,64. C-hypärillä nahkiksen sokka napsahti lopullisesti irti: suoralla putkella pysyin vielä kyydissä, mutta U-putkesta kiitokääkkä syöksyi kenttää kiertävälle radalle ja suoritti seuraavat neljä hyppyä varsin omatoimisesti - yksi niistä oli liikaa, joten päivän viimeinen ralli hylättiin. Etukäteen perusteellisesti panikoimastani kisakokemuksesta jäi kuitenkin lopulta huikea fiilis!

Sagan ja Olgan tyylinäytteet - jälkimmäisen C-sinkoilusta ei valitettavasti ole videomateriaalia.

Agility Järvenpää 21.9.2014, tuom. Jari Suomalainen

Olen viime aikoina työskennellyt sen verran intensiivisesti Olgan kanssa, että epäilin Järvenpään kisoihin lähtiessäni sheltien ohjainten olevan hitusen hukassa – turhaan. Hypärillä Magnus hylkäytyi, kun en yllättäen pärjännytkään sille sokka irti –henkisessä juoksukilpailussa, mistä johtuen ohjaukseni oli vielä enemmän yllättäen myöhässä, mutta viimeisenä startannut Saga näytti nuoremmilleen mallia kipaisten kauniiseen nollavoittoon. Agiradalla Manustin taiteili perusvarmalla manumeiningillä nollan, ja Sagan suorituksen onnistuin sabotoimaan korkeimman omakätisesti ohjaamalla sitä täysin turhassa paikassa "hieman lisää". Manunaattorin virheetön veivaus jäi lopulta luokan ainoaksi, joten voittaja palkittiin SERTillä, ja herra on täten nykyään kolmosluokkalainen. Voi morjens.

Videomateriaalia à la Magnus ja Saga.

Raisio kr 16.8.2014, tuom. Simon Rooney, Irlanti

Lähdin Raision elonäyttelyyn pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää eli selvittämään, mitä irlantilainen herrasmies tuumaa ameriikkalaistyyppisestä herrassheltistä. Hyvää tuumasi:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP

Porvoo rn 26.7.2014, tuom. Päivi Eerola

Kun ilmoitin Magnuksen ensimmäisen kerran Päivi Eerolan (kennel Doing) arvosteltavaksi, hän estyi saapumasta, ja seuraavalla kerralla en itse päässyt paikalle, mutta kolmannella yrittämällä tuomari ja koira saatiin yhtaikaa kehään. Tanskalainen pelleotukseni huomasi helteestä huolimatta ottaa jekkumeiningin mukaan ja hyvää kannatti odottaa:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 VSP

Lägin epäviralliset agilitykilpailut 16.7.2014

Ensimmäisten (ja ainoiden) ratatreeniensä jälkeen Olgan piti tietysti (!) päästä kisaamaan... Lägin epiksissä sekä koiraa että kartturia jännitti niin, että jälkimmäinen kohelsi ohjauksessaan, mihin ensiksi mainittu vastasi ottamalla ekalta putkelta kiellon, mutta uusintakierros menikin sitten jo kirjaimellisesti putkeen. Agikuula on aika verraton epeli!

Tästä se lähtee: Olgan ensimmäinen kisavideo.

Agility Mikkeli 13.7.2014, tuom. Minna Räsänen

Sunnuntaina ensimmäisellä kuolemankieputuksella Magnus keksi karata putken väärään päähän ja Sagalla oli agiajatus totaalisesti hukassa, mutta D-radalla homma luiskahti takaisin hansikkaaseen ja onnistuin taiteilemaan molempien kanssa nollan: mummeli sijoittui toiseksi ja Manunaattori kolmanneksi, ja kummallekin lykättiin LUVA käpälään. Maakuntamatkamme Mikkeliin osoittautui kerrassaan kannattavaksi, kun kahdeksasta kipaisemastani startista viisi päätyi palkintokorokkeelle.

Viikonlopun videosaalis: Saga ja Magnus.

Agility Mikkeli 12.7.2014, tuom. Elina Hannikainen

Tanskalaisvalmisteinen näyttelyeläimeni on kevään kisatauon aikana totisesti päättänyt ruveta myös agilityelikoksi: lauantaina herra hurvitteli A-radalta SERTin sijoittuen toiseksi ja voitti ensimmäisen kakkosluokan koeponnistuksensa vaatimattomasti näytöstyyliin ainoalla puhtaalla suorituksella, mistä se palkittiin LUVAlla. Saga nappasi A-radalta lopulta kympin, koska ohjaaja kesken puomin unohtui ihailemaan taivaan sineä, ja peesasi B-radalla Manunaattoria sijoittuen toiseksi viidellä virhepisteellä.

Agility Lieto 21.6.2014, tuom. Leena Rantamäki-Lahtinen ja Asko Jokinen

Koska kärsin muiden hulluuden muotojen lisäksi myös yllytyssellaisesta, suuntasin tänäänkin Lietoon agiteeraamaan ystäväni huomaavaisesti muistutettua, että E-radoille voi ilmoittautua vielä paikan päällä. Päätön idea osoittautuikin kerrassaan kelvolliseksi: Magnus oli oivassa vireessä kirmaten komiaan voittoon (0/-11,25, LUVA).

Kakkosluokan kohtuullisen kylmiltään korkannut Saga puolestaan palasi saippuapalamoodiin luiskahtaen yhden hapatuksen hypyn väärinpäin, mutta muuten muorinkin tekeminen oli varsin iloista.

Agility Lieto 20.6.2014, tuom. Asko Jokinen ja Anne Savioja

Luvattoman pitkän kisatauon jälkeen suuntasin shelttien kanssa Lietoon, joskin ensimmäisen agilityjuhannukseni aloittanut raikas raekuuro sai minut hetkellisesti kyseenalaistamaan tekemäni valinnan mielekkyyden, mutta kisaaminen oli lopulta yllättävän kivaa. Agiradalla onnistuin sössimään Magnuksen varman nollan hutiloimalla kolmanneksi viimeisellä esteellä, ja hypärille oli sijoitettu se pahuksen pussi, jota joku ei edelleenkään ole koiralleen kunnolla opettanut, joten herra hyllytti molemmat. Vaan sissus sentään, Saippuapala-Saga pysyi kerrankin hyppysissäni tempaisten agiradalta LUVAn (0/-9,09, sij. 4.) ja hypäriltä sitten SERTin (0/-4,74, sij. 4.), joten mummeli on nykyään kakkosluokkalainen! Yritän edelleen toipua järkytyksestä.

Video muorin B-radalta ei ole erityisen kaunista katsottavaa - vetelää ohjausta ja laaaaajoja kaarroksia - mutta onneksi tässä lajissa ei vaadita tyylipisteitä.

Liettua, Palanga 8.6.2014, tuom. Antonio Di Lorenzo, Norja

Sunnuntaina tuloksia poikkeuksellisen perusteellisesti jännittäneet kotijoukot saivat hurjan hienoja uutisia, kun myös norjalaistunut italialaissetä osasi arvostaa neiti Naurunaiheen ulkoista habitusta:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic JUN ERI 1 jun-SERT ROP-jun LT & LV JMVA

Kiitos Lauralle Olgan esittämisestä!

Liettua, Palanga 7.6.2014, tuom. Wenche Eikeseth, Norja

Kasvattajansa Lauran kanssa jälleen matkaileva reissu-Olga miellytti tiukaksi tiedettyä norjalaisrouvaa:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic JUN ERI 1 jun-SERT VSP-jun

Olga oli mukana myös Mildstream-kasvattajaryhmässä, joka sijoittui upeasti BIS-3:ksi - onnittelut Lauralle!

Riihimäki rn 18.5.2014, tuom. George Schogol, Georgia

Kesän ensimmäisenä helteisenä sunnuntaina tuomari ilmoitti heti Magnuksen nähdessään muistavansa "tämän hyvin liikkuvan koiran" ja luennoi aiheesta myös kehäsihteereilleen ennen kuin malttoi keskittyä arvosteluun.

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU2

Georgialaisherra kertoi sijoittaneensa Magnuksen toiseksi, koska "koira ei ole nyt yhtä hyvässä lihaskunnossa kuin viime kesänä", mikä on valitettavasti häpeällisen totta, mutta kehässä olleiden kilpakumppaneiden lisäksi Manunaattori joutui siis kilpailemaan myös vuotta nuorempaa itseään vastaan...?!? Pffft.

Helsinki KV 10.5.2014, tuom. Tarja Löfman

Tuomarinkartanossa kohtalaisen kuumana käynyt Magnus ja hillityn elegantti Ada esiintyivät jälleen tälle laadukkaita liikkeitä arvostavalle tuomarille mainioin tuloksin:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 CACIB ROP
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 2 SA PN2 vara-SERT vara-CACIB

Tanskalaisjantterin jekkumeininki on arvostelussa mainittu "temperamenttisena käytöksenä", mutta todellisuudessa omasta erinomaisuudestaan turhankin tietoisen hihhulin yleisöä viihdyttäneitä edesottamuksia voitaisiin kutsua tyylipuhtaaksi sikailuksi.

Latvia, Talsi 4.5.2014, tuom. Kirill Barbosov, Venäjä

Olga uhkaa muuttua naurunaiheesta näyttelyeläimeksi, sillä ainakin tämä toukokuinen etelänmatka oli täysosuma:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic JUN ERI 1 SA jun-SERT PN3

Latvia, Talsi 3.5.2014, tuom. Lessi Tchistiakova, Venäjä

Olgan kanssa Latviassa retkeilevä Laura lähetti kerrassaan kivoja kehäkuulumisia:

Mildstream Gonnabe Feeling Chic JUN ERI 1 SA jun-SERT PN2

Tuomari oli kuulemma pitänyt nahkakuulasta kovasti ja olisi mielellään valinnut sen päivän parhaaksi nartuksi, jos arvon vieteriotus olisi malttanut liikkua astetta asiallisemmin.

Harjavalta rn 3.5.2014, tuom. Suncica Lazic, Serbia

Kahdeksan (!!!) kuukauden näyttelynaftaliinista kaivettu Magnus singahti hyisessä Harjavallassa kehää kiertävälle radalle ja ehti mennessään käydä hieman riepottamassa minua lahkeesta. Riemuidiotismin tulos oli kuitenkin kelpo:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU2

Parhaan uroksen valinnan jälkeen miellyttävä tuomaritar kävi vielä kertomassa, ettei ole pitkään aikaan nähnyt sheltin liikkuvan näin upeasti.

24.4.2014

Pääsiäisenä Olgan suurenmoiseksi järkytykseksi meille muutti tomera Madde-manulainen eli Snowpaw Goldeneye. Muutaman päivän tuttavuuden perusteella neiti on totisesti isänsä tytär: reipas, avoin ja aktiivinen sekä varsin itsenäinen ja omatoiminen. Kiitos Tuijalle tästä ihan(an) kamalasta kevätpörriäisestä!

Madde 7 vkoa

8.4.2014

Sunnuntaina vietettyjen yksivuotissynttärikemujensa kunniaksi neiti Olga von Nahka-Gugelström piipahti tänään tapaamassa Per ja Lotta Axelsonia, jotka totesivat sen terveeksi tytöksi: silmät ovat kirkkaat, polvet napakat ja sydän jyskyttää sivuäänettä.

3.3.2014

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Magnuksen uuden vuoden heila Snowpaw Lovers synnytti herran 17. pentueeseen so uroksen, 2 tri urosta, so nartun ja tri nartun. Onnittelut kasvattajille veikeästä viisikosta!

Agility Vantaa 2.3.2014, tuom. Jari Helin ja Ritva Herrala

Takatalvisena sunnuntaina olimme jälleen (!) Ojangossa agiurheilemassa: D-radalle senioripuolen harrastajana kuulutettu Saga luiskahti lapasesta jo kolmannen esteen jälkeen, mutta Magnus puolestaan esitti hieman harvinaisempaa estradiviihdettä taiteilemalla ensimmäisen LUVAnsa! Esteviidakon vaikeusasteesta tosin kertonee jotakin se, että peräti 11 koirakkoa tehtaili nollatuloksen - alkusuora vain oli nopeamman koiran kanssa hieman turhan hapokas kaltaiselleni dieselkartturille.

E-radalla Sagan agiajatus katkesi kesken kepittelyn, eikä lentokeinukaan ollut erityisen kaunista katsottavaa. Putkiansoilla miinoitetulla F-hypärillä arvon mummokoira hyllytti kirmaamalla heti ensimmäiseen rysään eli putken väärään päähän, ja Magnus jätti paluumatkalla samaisen tuubin turhakkeena kokonaan välistä.

Sagan saippuapalaseikkailut ja Magnuksen kahdeksas ihme.

Agility Hausjärvi 23.2.2014, tuom. Jari Helin ja Johanna Wütrich

Tänään agihurjastelimme Hyvinkäällä: B-radalla Saga oli hieeeeno, mutta A veti sitä odotetusti puoleensa hieman liian aikaisin, ja korjauskarjahduksestani huolimatta mummo ehti heittää taka(!!!)tassunsa kontaktille - Magnus puolestaan jäi liikaa hämmästelemään tuomarin korkea-arvoista läsnäoloa, mutta suoritti kontaktiesteet tyylikkäästi. C-hypärillä Saga keskittyi ratahenkilöiden morjensteluun ja päälleen juosseen ohjaajansa väistelyyn, ja Magnuksen kanssa onnistuin soheltamaan putkella, mistä inspiroituneena jäbä tykitti kepeiltä vapaavalintaiselle (ja minun näkökulmastani kovasti epäloogiselle) hypylle ja palasi sitten naama loistaen kirmaamaan loppuradan täydellisesti.

Agility Vantaa 2.2.2014, tuom. Pertti Siimes

Kävimme tänään Ojangossa keräämässä komean sarjan vitosia ja kaupan päälle yhden hylyn. Sagan tekeminen oli hetkittäin hieman epävarman oloista ja muori varasteli lähdöissä (!?!), mutta kontaktit olivat siistit, ja hutiloinnistani huolimatta pääsimme patsastelemaan palkintopallillekin. Magnus toimi asiallisesti, mutta tokihan onnistuin hankkimaan sille kiellon kolmanneksi viimeiseltä esteeltä. Päivän opetus: koiraa kannattaa ohjata loppuun asti.

Videomateriaalia Sagan suorituksista ja Magnuksen menosta.

19.1.2014

Vuosi 2014 on alkanut koiraharrastusten parissa varsin aktiivisesti:

JAU:n agilitykilpailut Vantaan Vuokkoset Areenalla 4.1.2014, tuom. Johanna Wüthrich
Saga kirmaloi A- ja B-agiradat Soilan kanssa ilman mainittavia saavutuksia, ellei sellaisiksi lueta esimerkillistä kepittelyä. Jostain käsittämättömästä syystä ja perusteellisesta vastustuksestani huolimatta huomasin taapertavani C-hypärille monsieur Magnuksen kanssa, ja selvisin moisesta uroteosta hengissä. Rata oli blondillekin riittävän yksinkertainen, mutta sillepä oli kikkailtu pussi, jota Joku ei ole muistanut koirarukalleen opettaa, joten sitä ei sitten suoritettu. Matkan varrelle mahtui toki myös kevyttä kenttäkohellusta, mutta kokonaisuudessaan Manunaattorin kanssa oli mukava tehdä hommia.

Tartto kr 11.-12.1.2014
Loppiaisena junnuiän saavuttanut Olga pääsi heti seuraavana viikonloppuna ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen, kun suuntasimme Marillan ja kasvattini Adan kanssa Tarttoon. Lauantaina sheltit arvostellut tsekkiläinen Petr Rehanek arvioi Adan raskaiden korvien takia erittäin hyväksi rotunsa edustajaksi, ja vain kaksi tuntia myöhässä kääpiöpinsereiden katselmuksen aloittanut eestiläinen Maire Tõnurist sijoitti erinomaisen Olgan luokassaan neljänneksi. Sunnuntaina puolalaisen Maria Bruskan kehässä Olga sijoittui luokassaan kolmanneksi SA:n kera, ja irlantilainen Simon Rooney piti Adasta kovasti valiten sen päivän toiseksi parhaaksi nartuksi.

I-HAH:n agilitykilpailut Vantaan Vuokkoset Areenalla 18.1.2014, tuom. Ritva Herrala
Muutamalla ansaputkella maustetulla A-radalla mummo(t) ruletti(vat), kun Saga ja Soila kirmasivat komeaan voittoon saaden luokan ainoan LUVA:n - B-radalla Sageli keksi kompensoida menestyksen tuomaa huumaa poistumalla oma-aloitteisesti kentältä parhaaksi arvioimallaan hetkellä jättäen kartturinsa itsekseen ihmettelemään tilannetta. Päivään alkoi tulla urheilujuhlan tuntua, kun saapastelin tutustumaan C-hypäriin selässäni kaksi kilpailunumeroa: Sagan kanssa yritin epätoivoisesti pysyä koiran vauhdissa (siinä jopa kutakuinkin onnistuen!) enkä huomannut keskittyä keppien sisäänmenoon tapahtuman vaatimalla vakavuudella, joten harjoittelimme sitä kympin verran, ja Magnus puolestaan harrasteli hyvällä pössiksellä, kunnes esteellä 13 onnistuin hutiloimaan huolellisesti, ja siitä se ajatus sitten katosi. Ei vaan voi osata.
Videomateriaalia Sagan ja Magnuksen suorituksista.

9.12.2013

Sunnuntaina 8.12. vietimme agilitypitoisen päivän ATT-areenalla: Saga sooloili jälleen ensimmäisen radan - ohjaajaksi lahjottu Soila arvosti eritoten sitä, että koirani käänsi hänelle lähtöviivalla ahterinsa - mutta B-yritys pysyi paremmin kuosissa, ja mummeli sijoittui kolmanneksi tuloksella 5 / -3,29. Pliukas pluikku ei vain saata kertalaakista osuttautua niille kirotuille kepeille.

Erityisesti omistajaosastolle sydämentykytyksiä aiheutti kuitenkin kisauransa korkannut Magnus, jonka edesottamuksista voin vain todeta, että koiran ja ohjaajan olisi ehkä kannattanut harjoitella edes kerran yhdessä ennen lähtöviivalle tepastelua: tuloksena kaksi hylkyä, joskin kepittely oli tietenkin täydellistä. Kiitos Soilalle yllytyshulluudesta!

Katsomon puolella Olga puolestaan seurasi suorituksia tarkkaavaisena ja muisti puhista paheksuvasti aina, kun jokin kisaajista kaahasi putkeen, jonne myös eräs agilityurheilusta viehättynyt käkätinkakara olisi kovin mielinyt.

25.8.2013

Pian 9-vuotissynttäreitään juhliva Saga aloitti vihdoin eilen agilityuransa, kun sen pelkästä kilpailuajatuksesta lusikallisen löysää punttiinsa lorauttava omistaja luovutti kartturointivastuun kokeneemalle konkarille: tiistaina Soila ja mummeli lämmittelivät yhteistyötään oman seuramme Länsi-Uudenmaan Agilityharrastajien järjestämissä epävirallisissa kilpailuissa sijoittuen viidellä virhepisteellä pätevänpuoleisesti kolmanneksi.

Lauantaina vetreä veteraanini kipaisi ensimmäisissä virallisissa kilpailuissaan hyppyradalla jälleen viidellä virhepisteellä hieeenosti toiseksi: vauhdin hurmassa mummo hurautti kepeistä ohi, mutta rykäisi korjaustoimenpiteistä huolimatta luokan nopeimman ajan. Todistusaineistoa vetreästä veteraaniurheilusta täällä.

Kiitos Soilalle Sagan ohjaamisesta!

Varhain tänä aamuna Brainpool's Flame Of Passion puolestaan synnytti Magnuksen viidennentoista pentueen. Onnittelut Sarille vankasta viisikosta!

Nokia rn 4.8.2013, tuom. Mari Palgi, Viro

Kesälomani viimeinen(kin) päivä kului hehkuvan helteisissä tunnelmissa kehän laidalla:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU2
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 3
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 3

Aina ei voi eikä tarvitsekaan voittaa, mutta kieltämättä alkoi nirkosesti närästää tuomarin perusteltua minulle urosvalintaansa siten, että koirani on kokonaisuutena parempi, mutta hieman pyöreiden silmiensä ja kallonsa takia se sijoittui tänään toiseksi. Siis... selvä.

Helsinki rn 3.8.2013, tuom. Wenche Eikeseth, Norja

Suunnittelemani muutaman tunnin täsmäiskutyyppinen pikapyörähdys Tuomarinkartanossa venähtikin koko päivän telttaretkeksi mainiossa seurassa, ja tuloksetkin ovat jälleen mainitsemisen arvoisia:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP

Ryhmänäyttelyn yhteydessä järjestetyssä pentunäyttelyssä Magnuksen 6,5 kk ikäiset kauniit ja reippaat lapsukaiset aloittivat uransa tyylikkäästi Karin Bergbomin arvostelemina:

Vicway Much Like Romeo PEK 1 KP VSP-pentu
Vicway Million Dollar Baby PEK 1 KP ROP-pentu RYP-3
Vicway Miss Almighty PEK 2 KP

Hurjasti onnea mukeloiden omistajille ja kiitos kivasta päivästä!

Pori KV 27.7.2013, tuom. Pedro Sanches Delerue, Portugali

Perjantai-iltana koiria tuntitolkulla puleeratessani tuumin, ettei tämä ole ihan fiksun ihmisen harrastus, eikä aamulla olisi yhtään hotsittanut lähteä liikenteeseen - onneksi kuitenkin löysin selkärankani enkä päättänyt lintsata.

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 CACIB VSP
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA PN2 vara-CACIB

Viro, Pärnu KV 7.7.2013, tuom. Miroslaw Redlicki, Puola

Sunnuntaina oli edellisen päivän tuomarin aviomiehen vuoro ihmetellä shelttejä, ja pelkäsin hänellä olevan kovinkin yhtenevä maku rouvansa kanssa. Herra pitikin tiukkaa linjaa: yhtäkään junioreista (yksi uros ja neljä narttua) ei arvioitu laadultaan erinomaiseksi, ja myös narttujen SERT jäi jakamatta. Hän saneli asialliset arvostelut, liikutti koiria paljon, eikä antanut esittäjien pärstäkerrointen liiemmin vaikuttaa päätöksiinsä, vaan teki unelmastani totta. Esittämäni neitikoirat eivät tälle polakille kelvanneet, mutta jos sallitte, suren sitä hieman myöhemmin.

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 CACIB C.I.B ROP ♥
Amor'jade Dark Drama Queen JUN EH (Magnuksen tytär)
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 2
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 4

Pakko myöntää, että tällaista periaatteellista rappiorealistiakin uhkaa nyt hieman muikistaa! Nelisen vuotta sitten pientä pörröistä jenkkipentuani ihastellessani ajattelin saavani siitä Suomen muotovalion, mutta onhan meno ja menestys herran kanssa ollut vallan hurjaa. Ihana koira, hieno harrastuskaveri ja cooleista coolein matkakumppani. Magnus ♥

Viro, Pärnu KV 6.7.2013, tuom. Anna Redlicka, Puola

Viikonlopun ensimmäisen kansainvälisen koitoksen tuloksista ei jää jälkipolville legendaa kerrottavaksi. Arvostelut on kirjoitettu kryptisellä käsialalla venäjäksi, joten niiden sisältöä voin vain arvailla.

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 2 SA PU3
Amor'jade Dark Drama Queen JUN ERI 2 SA (Magnuksen tytär)
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 3 SA
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI

Lisäksi isä ja tytär olivat ROP-pari, mutta helteessä hitaasti omassa liemessään marinoiden kypsytetty esittäjä ei jaksanut jäädä kaksikon kanssa loppukilpailuun.

Viro, Pärnu rn 5.7.2013, tuom. Tuula Maija Tammelin, Tanska

Kolmen päivän hikinen tournee aloitettiin ryhmänäyttelyllä, jossa sheltit arvostellut miellyttävä rouva käsitteli koiria kauniisti, jutusteli esittäjille ja myös perusteli valintojaan lyhyesti. Hän saneli koirista (myös niistä vähemmän mainetta ja kunniaa niittäneistä) kauniit ja persoonalliset arvostelut ja arvosti luonnetta ja esiintymistä. Seurueemme juniori- ja senioriosaston tulokset olivat toivotunlaiset, mutta Adan päähän tuomari ei valitettavasti ollut järin ihastunut.

Amor'jade Dark Drama Queen JUN ERI 1 SA jun-SERT VSP-jun PN3 (Magnuksen tytär)
Gonnabe Genie In A Bottle AVO EH
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 1 SA vet-SERT ROP-vet EE VMVA PN2

Hämeenlinna kr 30.6.2013, tuom. George Schogol, Georgia

Tuuloksen Kapakanmäen "näyttelyä varten kunnostetulla upealla nurmialueella" (eli hiljattain kynityllä heinäpellolla) sheltit arvostellut georgialainen tuomari olikin vastoin mahdollisia ennakko-odotuksia verrattain tiukka mies: vain 6 urosta ja 5 narttua sai SA:n.

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 2

Tämä vakavailmeinen herra saneli Magnuksesta verrattain neutraalin arvostelun, mutta tuli arvostelun päätyttyä kehän laidalle ylistämään Manunaattorin rakennetta, tasapainoa ja täydellisiä liikkeitä.

1.6.2013

Seitsemän vuoden harkinnan ja haaveilun jälkeen aika alkoi tuntua enemmän kuin otolliselta pienelle lyhytkarvaiselle syrjähypylle: meille on muuttanut sijoitukseen riemukas kääpiöpinserineiti Mildstream Gonnabe Feeling Chic "Olga". Kiitos kasvattajalle hupaisasta vieteriotuksesta - tästä nahkakuulasta kasvatetaan vielä kelpo shetlanninkääpiölammaspinserikoira!

Harjavalta rn 25.5.2013, tuom. Mile Aleksoski, Makedonia

Perinteisesti sateisena ja kylmänä tunnetussa Harjavallan ryhmänäyttelyssä paitoi tänään aurinko sekä luonnonilmiönä että minulle henkilökohtaisesti, kun Saga debytoi veteraaniluokassa varsin tyylikkäästi, ja Magnus muistutti, että tanskalaiselle ei ryttyillä:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP RYP-4
Bosom Buddy's Jingle Bell VET ERI 2 SA PN2

Tarjolla on nyt harvinaista herkkua: video rotunsa parhaan valinnasta. Kiitos Tuijalle kuvaamisesta!

29.4.2013

Magnuksen luona lemmenlomaillut merlemorsio Funnytail Jolly Jumper synnytti 28.4. herran 14. pentueeseen yhden blm pojan, kaksi tri poikaa ja niille yhden tri siskon. Onnittelut Hassuhäntälään!

Hyvinkää rn 27.4.2013, tuom. Tarja Löfman

Vuoden 2013 näyttelykausi polkaistiin käyntiin hyytävän viileässä säässä, mikä ei menopäällä olleen Magnuksen spurttia haitannut:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 VSP
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 2 SA ("PN5")

23.4.2013

Viime vuoden rynnistyksemme näyttelyrintamalla tuotti lopulta vielä hieman lisää mainetta ja kunniaa: Magnus on palkittu Etelä-Suomen Sheltit ry:n Vuoden 2012 näyttelyshelttinä ja Shetlanninlammaskoirat ry:n kovatasoisessa Vuoden Sheltti 2012 -kilpailussa neljänneksi parhaana uroksena. Tämänkin kevään olemme tuttuun tapaan viettäneet hiljaiseloa, mutta herran reippaat jälkeläiset ovat ahertaneet eri lajien parissa mukavin tuloksin:

Ykköspentueen Sabi (Windydreams Sabine) nousi helmikuun alussa agilityssä komeasti kakkosluokkaan ja revitteli 16.4. kaksi nohevaa nollavoittoa kotikisoissaan Kotkassa. Sabin veli Roki (Windydreams Surprise) otti komeat nollavoitot medimölleissä sekä maaliskuun puolivälissä että huhtikuun alussa - odotan innolla tämän pojan ensimmäisiä virallisia kisoja.

Kolmospentueen agikiituri Noona (Anyer) nousi 23.2. kakkosluokkaan, ja neiti on myös todettu geneettisesti terveeksi CEA:n suhteen. Monitoimi-Meela (EE & LV JMVA Arya) napsi maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kaksi LUVAa mini-1-luokassa, tokoili huhtikuun puolivälissä ALO2-tuloksen 157 pisteellä ja misseili 21.4. Outokummussa Tarja Löfmanin kehässä topakasti tuloksen NUO ERI 1 SA. Isla (TK1 Aysla) aloitti agilityn enteellisesti möllikisoissa tuplanollavoitolla, viihtyi virallisessa ykkösluokassa vain huhtikuun kaksi ensimmäistä viikkoa eli yhteensä viiden startin verran ja agiteeraa nykyään medi-2-luokassa. Hurjat siskokset!

Kuudennen pentueen Della (Firabellen Jennifer Lopez) aloitti agiuransa 21.4. sijoittumalla medimölleissä nollaradalla kolmanneksi.

Seitsemännen pentueen Noel (Looney Toonie's Easy Fellow) on kunnostautunut möllitokossa sijoittumalla 19.3. Mikkelissä toiseksi tuloksella ALO1 / 174,5 p. ja 21.4. Pieksämäellä kolmanneksi tuloksella ALO1 / 182 p, ja jälkimmäisen suorituksen jälkeen poika pyörähti vielä match show'ssa sijoittuen punaisten neljänneksi. Noelin sisko Koru (Looney Toonie's Evening Star) aloitti agilitytaipaleensa 16.3. minimölliluokan nollavoitolla, ja toinen sisko Tikru (Looney Toonie's Eye Of The Tiger) on kilpaillut ahkerasti rally-tokossa saavuttaen koulutustunnuksen RTK2.

Kahdeksannen pentueen Viima (Bluemeadow's Can't Stop Me) näytteli helmikuun alussa Kuopion match show'ssa tuloksen SIN1 BIS-5 ja aloitti 1.4. Varkaudessa agilityuransa sijoittumalla medimölleissä nollaradalla kolmanneksi.

Kymppipentueen sisarukset ovat iskeneet näyttelykehissä: vain 9 kk ja 1 päivän ikäisenä Luca (Amor'jade Danish Wild Card) esiintyi Vaasa KV:ssa ruotsalaisen Monica Mattfolkin arvosteltavana tuloksella JUN ERI 1 SA PU2 vara-SERT, samoissa kinkereissä siskonsa Didi (Amor'jade Diamond Or Dynamite) oli JUN ERI 2 SA, Rhianna (Amor'jade Dangerous Daydream) JUN ERI 3 ja Elle (Amor'jade Definitely Wild Soul) JUN EH 4. Shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyssä 20.4. Luca, Elle ja Didi olivat brittituomarirouvien mielestä erinomaisia rotunsa edustajia, ja seuraavana päivänä Outokummussa Luca miellytti ruotsalaista Hans Almgrenia luokkavoiton, SA:n ja epävirallisen PU5-sijoituksen verran. Samana viikonloppuna Myrn (Amor'jade Dark Drama Queen) seikkaili Viron Rakveressa ollen lauantaina liettualaisen Livija Zizevsken arvioimana JUN ERI 2 SA PN4 ja sunnuntaina norjalaisen Arne Fossin kehässä JUN ERI 1 SA jun-SERT ROP-jun PN2.

Onnittelut kaikille kauniille, rohkeille ja taitaville manulaisille!

7.2.2013

Sääntömääräisessä silmätarkastuksessa mukava eläinlääkäritäti löysi Sagan silmistä muutaman ylimääräisen ripsen, Magnuksen näkimet ovat edelleen priimat ja pumppu jyskyttää esimerkillisesti.

26.1.2013

Magnuksen kolmastoista pentue syntyi 20.1.2013, kun soopelimorsio Sensusan Show Stopper pyöräytti kaksi so urosta sekä so ja tri nartut. Onnittelut Sarille ensimmäisistä Vicway-shelttipennuista!

Tervakoski KV 25.8.2012, tuom. Maija Sylgrén

Ada ei raskaine korvineen ja häiritsevän lähekkäin sijaitsevine silmineen (?!?) kelvannut tälle tuomarille, ja Magnuksenkin sijoitus oli viime aikojen keskiarvoon verrattuna aavistuksen alavireinen:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 2 SA PU3

Ikimuistoinen näyttelykesä on nyt paketoitu, ja seuraavaksi aion keskittyä erääseen tykkänään toisenlaiseen projektiin, jossa ruusukkeiden roolia esittävät sanomalehdet, turkintuunaustoimenpiteitä tuuraavat moppausmanööverit ja valioyksilöiden virkaa toimittavat pienet vadelmatassut.

Kouvola 18.8.2012, tuom. Tarja Löfman

Kouvolan kuumottavalla raviradalla sheltit ensimmäistä kertaa arvostelleen Tarja Löfmanin tiedettiin arvostavan erinomaisesti rakentuneita ja laadukkaasti liikkuvia koiria, mutta edes minun monipuolinen mielikuvitukseni ei etukäteen riittänyt tuottamaan tällaista tulosta:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP
Looney Toonie's Evening Star (Magnuksen tytär) JUN ERI 1 SA PN3 SERT
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 1 SA PN4 vara-SERT

Lämpimät onnittelut Koru-manulaisen taustajoukoille neidin ensimmäisestä sertistä!

Porvoo 11.8.2012, tuom. Beata Petkevica, Latvia

Kävin tanskalaissisarusten kanssa Porvoossa perehtymässä tiukan latviattaren mieltymyksiin: arvostelulinja oli tiukka, muttei kovin yhtenäinen, enkä kieltämättä ymmärrä kaikkia ratkaisuja vokaalia ostamatta. Agnes tylytettiin liian maskuliinisena erittäin hyväksi, mutta Magnuksesta hän sentään edelleen piti:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 VSP

Kuopio KV 3.8.2012, tuom. Charlotte Høier, Tanska

Minun viettäessäni kesän ainoaa koiratonta viikonloppua Maikki kulki jälleen Agneksen kanssa leuhottamassa varsin mahetsuin tuloksin:

Zarvo's Diamond In The Rough NUO ERI 1 SA PN2 SERT vara-CACIB

2.8.2012

Magnuksen toinen kesäheila Ella synnytti näpsäkän merlenelikon: kolme urosta ja niille sievän siskon. Onnittelut Hannalle ensimmäisestä pentueesta!

Mikkeli KV 29.7.2012, tuom. Alar Müürisepp, Viro

Mikkelin raviradalla tarjoiltiin sekä hiostavaa hellettä että viilentävää vesisadetta, mutta tilaamatta toimitetusta täsmäsuihkusta huolimatta taisin Magnuksen kolmannen valkoisen ruusukkeen pokattuani ottaa muutaman tanssiaskelen:

Windydreams Surprise (Magnuksen poika) NUO EH 3
Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 CACIB ROP
Windydreams Sabine (Magnuksen tytär) NUO ERI 2
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 2
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 2 SA PN3

Kovin avokätisenä tunnetusta virolaistuomarista on tullut vuosi vuodelta tiukempi, ja tässä näyttelyssä SA jaettiin pääsääntöisesti vain luokkien voittajille, joten myös tyttöjen tuloksiin on oltava tyytyväinen.

Mäntsälä 22.7.2012, tuom. Paula Heikkinen-Lehkonen

Puolisiskonsa niittäessä mainetta ja kunniaa Latviassa aloitti Helmi-manulainen (Linnaisten Aamun Helmi) näyttelyuransa kietomalla tiukan suomalaistuomarin sievän tassunsa ympäri:

Erittäin hyvärakenteinen ja hyvin kehittynyt nuori narttu. Hyvä koko ja mittasuhteet. Pitkä suoralinjainen pää. Kuono voisi olla täyteläisempi. Pienet tummat silmät. Varmat korvat. Erinom. lapakulmaus ja täyteläinen eturinta. Hyvä rintakehä syvyys, pituus ja tilavuus. Hyvä selkälinja. Hyvät takakulmaukset. Oikea-asentoinen häntä. Puhtaat värit. Ujostelee hieman käsittelyä, mutta liikkuessa reipas.
PEK 1 KP ROP-pentu

Onnittelut Tuijalle Helmin hienosta tuloksesta ja upeasta arvostelusta!

Latvia, Jaunmārupe 21.7.2012, tuom. Imran Hussain, Pakistan

Viikonlopun aikana ajelin nirkoset 900 km ja seikkailin kahdessa maassa neljän koiran kanssa pyörittäen koko shelttisirkusta itsekseni, mutta harva reissu on ollut näin onnistunut:

Incantation Fulfilled Dream JUN ERI 1 KP jun-SERT PU2
Arya JUN ERI 1 KP jun-SERT LV JMVA PN3
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA PN1 SERT LV MVA ROP

Tässä sertirytäkässä kadotin motivaationi vaivautua seuraavana päivänä lainkaan kehään, joten sunnuntaiaamuna en enää lähtenyt selvittämään shelttien tuomariksi vaihtuneen venäläisen Ekaterina Senashenkon mielipidettä matkaseuralaisistani vaan suuntasin suoraan kohti Tallinnaa.

12.7.2012

Täh-ti-äää kuin Ooo-taaa-vassa, pen-tuuu-jaaa on Käpälämäessä... Magnuksen luona toukokuussa ilmeisen tehokkaasti lemmenlomaillut Jade pyöräytti tänään seitsemän potraa puoliveristä tanskalaista. Onnittelut Maikille kauniista kakaroista!

Viro, Luige 8.7.2012, tuom. Lidija Oklešcen, Slovenia

Sunnuntain painostavassa kuumuudessa tämän handlerin pää oli sulaa, mutta nuoriso näytteli jälleen urhoollisesti:

Incantation Fulfilled Dream JUN ERI 1 jun-SERT VSP-jun PU2
Arya JUN ERI 3 PN4
Looney Toonie's Evening Star JUN ERI 2 PN2

Viro, Luige 7.7.2012, tuom. Astrid Lundava, Eesti

Dallaspullassa oli tälle tuomarille liikaa arvosteltavaa, mutta läkähdyttävästä lämmöstä huolimatta turbotirriäisen topakat tyttäret esiintyivät edukseen:

Arya JUN ERI 2 PN4
Looney Toonie's Evening Star JUN ERI 1 jun-SERT ROP-jun PN1 ROP RYP-2

Hurjasti onnea Korun taustajoukoille näyttävästä junnuluokan korkkauksesta!

Viro, Viimsi 1.7.2012, tuom. Ligita Zake, Latvia

Sunnuntaina Dallas jäi epähuomiossa esittämättä, ja erittäin hyvän Meelan nyrpeähkö latviatar passitti kotiin kasvamaan, mutta elämäänsä kyllästyneestä perusilmeestään ja mauttomasta haalariasustaan huolimatta rouvalla oli tietynlaista tyylitajua:

Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 1 PN1 SERT ROP

Onnittelut Marillalle Adan uudesta aluevaltauksesta ja kiitos matkaseurasta!

Viro, Viimsi 30.6.2012, tuom. Monika Blaha, Itävalta

Dallaksen ja kasvattini Adan ensimmäinen ulkomaanponnistus sujui tunnustelevissa tunnelmissa, mutta Magnuksen sievä sininen rakettitytär Meela nappasi kolmannesta Eesti-esiintymisestään kolmannen junnusertin ja ensimmäisen tittelin:

Incantation Fulfilled Dream JUN ERI 2 PU2
Arya (Magnuksen tytär) JUN ERI 1 jun-SERT EE JMVA VSP-jun PN2
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 3 PN4

Onnittelut Lauralle Melmeröisen menestyksestä - isiotus palvelusväkineen on ylypiä!

Kangasniemi 10.6.2012, tuom. Reijo Tuovinen

Tämän Etelä-Savon sydämeen suuntautuneen ristiretken oli alunperin tarkoitus olla viimeinen oljenkorteni Magnuksen valioitumisoperaatiossa, mutta koska kyseinen missio saatettiin onnellisesti päätökseen jo aikaisemmin, oli nyt tarjolla vain messevästi mainetta ja kosolti kunniaa:

Incantation Fulfilled Dream PEK 1 KP ROP-pentu
Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 ROP RYP-2
Arya (Magnuksen tytär) JUN ERI 2 SA
Zarvo's Diamond In The Rough NUO ERI 2 SA
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA

Seuraavaksi matkustan ympäri maailmaa, laukussa juniorishelttejä vaan...

Helsinki 26.5.2012, tuom. Piia Enlund, kennel Kangasvuokon

Pyörähdin poikien kanssa Tuomarinkartanossa viettämässä kaunista kesäpäivää:

Incantation Fulfilled Dream PEK 1 KP VSP-pentu
Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA

Miellyttävä tuomarimme ihasteli muun muassa Magnussenin ilmettä, korvia ja etenkin liikkeitä, mutta kokonaisuutena tanskalainen oli hänelle liian karkea - tulos oli kuitenkin paaaljon parempi kuin etukäteen uskalsin jenkkijytkylleni toivoa.

Kempele 20.5.2012, tuom. Zoran Brankovic, Serbia

Kyllä nyt taas niimpal kauhiast muikistaa - naamani on pian vaarassa jäädä pysyvästi muistuttamaan Naantalin aurinkoa:

Zarvo's Diamond In The Rough NUO ERI 1 SA PN1 SERT VSP

Hurjasti onnea myös Maikille ja lämmin kiitos neidin näyttelyttämisestä!

Pori 19.5.2012, tuom. Nebojsa Savicic, Serbia

Toukokuun kolmantena viikonloppuna rynnistin kehään ensimmäistä kertaa koko nykyisen kotikokoonpanon kanssa:

Incantation Fulfilled Dream PEK 1 KP ROP-pentu
Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU3
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA PN4

Herttainen serbialaissetä ihastui kovin Dallaspullaan ja ennusti sille erinomaista tulevaisuutta - toivottavasti herran povaustarkkuus on huippuluokkaa.

Hamina KV 13.5.2012, tuom. Birte Scheel, Tanska

Äitienpäivänä tein tanskalaissisarusten kanssa kevätretken aurinkoiseen Haminaan ja sainkin mutustella henkistä makeaa masun täydeltä:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 PU1 CACIB VSP
Zarvo's Diamond In The Rough NUO ERI 2 SA

Rauma 6.5.2012, tuom. Elzbieta Chwalibog, Puola

Raumalta tohdin toivoa ratkaisevasti parempia tuloksia, olihan tämä herttainen puolalaisdaami pitänyt koiristani aiemminkin, mutta tästä uskalsin vain unelmoida:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 2 SA PU2 SERT FI MVA
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 1 SA PN3 vara-SERT
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 2 SA

Nyt huudetaan: ihanaa Magnus ihanaa, tämä on IHANAAAAA!

Vuoden ehdoton ykköstavoite on nyt saavutettu, joten voin vihdoin esittää Magnusta rennon reteesti -  viiitsi vitsi, verenmaku suussa painetaan jatkossakin, haittaakse?

Harjavalta 5.5.2012, tuom. Sanja Vretenicic, Montenegro

Vuoden 2012 näyttelymaraton aloitettiin takuusateisessa ja -kylmässä Harjavallassa, jonne oli ilmoitettu 104 shetlanninlammaskoiraa, minkä takia pennut, junioriurokset ja veteraanit oli siirretty toisille tuomareille. Valitettavasti montenegrolaisrouvalle tai edes hänen kehäsihteereilleen näyttelysäännöt eivät ilmeisesti olleet kovin tuttuja, joten periaatteessa tämän farssin tuloksiin pitäisi kai olla kohtuullisen tyytyväinen:

Looney Toonie's Evening Star (Magnuksen tytär) PEK 3 (tuom. Valentina Ivanishcheva, Venäjä)
Bumtsi Bum Sealed With A Kiss (Magnuksen poika) JUN ERI 1 SA PU3 SERT (tuom. Milivoje Urosevic, Serbia)
Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 2
Zarvo's Diamond In The Rough NUO ERI 3
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 3 SA PN4

5.3.2012

Magnuksen tyttäret seitsemännestä pentueesta debytoivat näyttävästi 25.2.2012 Lohjan pentunäyttelyssä Jaana Hartuksen kehässä:

Looney Toonie's Evening Star "Koru"
Tasapainoisesti rakentunut. Erittäin lupaava luustoinen ja runkoinen narttupentu. Lupaava päänkiila. Hyvin asettuneet korvat. Kaunis ylälinja. Erittäin lupaava etuosa. Tyypilliset, joustavat sivuliikkeet.
PEK (5-7 kk) 1 KP ROP-pentu RYP4

Looney Toonie's Eye Of The Tiger "Tikru"
Erittäin lupaava, tasapainoisesti rakentunut nuori neito. Lupaava luusto ja runko. Hyvä pään kiila. Oikein asettuneet, varmasti taittuneet korvat. Hyvä ylälinja. Erinomainen etuosa. Tyypilliset joustavat liikkeet.
PEK (5-7 kk) 2 KP

Kolmospentueen monitoimi-Meela puolestaan aloitti virallisen näyttelyuransa Virossa niin tyylikkäästi, että isäapina voi vain ylpeänä paukutella valjaitaan:

Tallinna 3.3.2012, tuom. Waldemar Mrowiec, Puola
Excellent type. Good size. Excellent typical head. Good bite. Deep chest. Straight & firm topline. Well angulated ribs. Excellent ???. Excellent movement.
JUN ERI 1 jun-SERT ROP-jun PN1 ROP

Viro, Tallinna 4.3.2012, tuom. Hans Almgren, Ruotsi
Excellent mover. Beautiful ear carriage. Little rounded eyes. Strong jaws, good bite. Good reach of neck. Nice coat texture for age. Excellent temperament. Covers the ground well.
JUN ERI 1 jun-SERT ROP-jun PN2

Lämpimät onnittelut neitien kasvattajille ja omistajille!

16.11.2011

Magnuksen yhdeksänteen ja samalla tämän vuoden viimeiseen katraaseen syntyi 15.11. kaksi so urosta, tri uros ja tri narttu. Onnittelut Tuijalle ensimmäisestä pentueesta!

Tänään sain jälleen iloisia, joskin odotettuja uutisia OptiGenilta:

Registered Name: Zarvo's Diamond In The Rough
Registration #: FI59887/10
Tattoo/Chip #: 208206000150850
Call Name: Agnes
Breed: Shetland Sheepdog
Date of Birth: September 17, 2010
Gender: Female
Optigen Accession #: 11-9143
Test Performed: CEA/CH test
Sample Type: Swab

Test Results: Genotype of your dog is NORMAL/CLEAR.

Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH):
This dog will never develop CEA/CH.

Significance for breeding:
This dog can be bred to any mate and will produce no pups affected with CEA/CH.

Latvia, Riika KV 29.10.2011, tuom. Pedro Sanches Delerue, Portugali

Laiskahko näyttelyvuotemme paketoitiin tyylikkäästi Latviaan suuntautuneella täsmäiskulla:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 1 SA PU1 SERT CACIB LV MVA VSP
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 2 SA PN2 vara-CACIB

Shetlanninlammaskoirat ry:n sivuerikoisnäyttely Lohja 1.10.2011, tuom. Päivi Eerola

Lohjan erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu 52 pentua, joista arvostettu kasvattajatuomari valitsi päivän kauneimmaksi Magnuksen reippaasti ja perin tutunoloisella asenteella esiintyneen 5 kk ikäisen tyttären Meelan. Lämpimät onnittelut Lauralle ihanan monitoimineidin menestyksestä!

25.9.2011

Magnuksen kahdeksas pentue syntyi lauantaina 17.9.2011, kun Neela pyöräytti kaksi tricolour prinsessaa ja soopeli prinssin. Onnittelut Jasminelle ja Kirsille Bluemeadow's-triosta!

Valitettavasti pikkupoika menehtyi kolmen viikon ikäisenä.

Eckerö KV 24.9.2011, tuom. Miroslav Zidar, Slovenia

Päätimme tämän vuoden näyttelykauden maakuntamatkailemalla Ahvenanmaalle:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 3
Zarvo's Diamond In The Rough JUN ERI 1 SA PN3
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 3 SA PN4

En parhaalla tahdollanikaan ymmärrä kaikkia tämän viehättävän herrasmiehen tekemiä valintoja, mutta toivottavasti jutun juoni selviää, jahka saan suomennettua hieman huolimattomalla käsialalla kirjaillut saksankieliset arvostelut.

12.9.2011

Perjantaina 9.9.2011 Magnuksen kesäheila Siiri salamasynnytti kaksi soopeli urosta, soopeli nartun ja kaksi tricolour narttua. Onnittelut Annelle veikeästä Looney Toonie's -viisikosta!

Valitettavasti toinen trikkineiti menehtyi neljän viikon ikäisenä.

Vantaa 3.9.2011, tuom. Cristian Stavarache, Romania

Opin tänään, että oikeanmuotoiset silmät ovat sheltin tärkein ominaisuus - tuomari jopa katsoi tarpeelliseksi pitää aiheesta luennon myös yleisölle. Kuten tuloksistakin voi päätellä, Magnuksen näkimet ovat liian pyöreät, mutta Agneksen eivät onneksi aivan niin kamalat:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 4
Zarvo's Diamond In The Rough JUN ERI 1 SA

Tervakoski KV 27.8.2011, tuom. Jaroslava Ovesna, Tsekki

Vietimme mahdollisesti kesän viimeistä hellepäivää mukavassa seurassa ja mahtavin tuloksin:

Zarvo's U.S. Black Wild Card VAL ERI 3 SA
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA PN1 CACIB ROP

Toivottavasti Sagan ensimmäinen valkoinen ruusuke saa tulevaisuudessa vielä kolme samanlaista kaveria.

24.7.2011

Firabellen kenneliin syntyi kuudes setti manulaisia: blm narttu, 2 tri narttua ja blm uros. Näiden CEA:n suhteen geneettisesti terveiden pentusten ylpeä emä on Mutkis Iina Ihanainen. Onnittelut Tuulalle hienosta nelikosta!

Viro, Harju 17.7.2011, tuom. Augustin Ionescu, Romania

Lauantain valiojuhlien jälkeen kävimme vielä fiilistelemässä Viimsi staadionilla varsin voitokkaasti:

Zarvo's U.S. Black Wild Card AVO ERI 1 PU1 ROP
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 PN2

Seuraava tavoitteemme on Latvian valloitus(yritys) - ellei virolaiscacibien kutsu käy liian vastustamattomaksi.

Viro, Harju 16.7.2011, tuom. Nikolina Davidovska, Bulgaria

Taivas varjele, mitä Tallinnasta tulee?!? Sieltä tulee kaksi uutta Eestin muotovaliota!

Zarvo's U.S. Black Wild Card AVO ERI 1 PU2 SERT EE MVA
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 PN1 SERT EE MVA VSP

9.7.2011

Jelisan Bellissima synnytti kolme Bosom Buddy's -pentua (2 tri urosta & blm narttu), joiden isäksi epäillään erästä tasapainoista tanskalaista. Onnea, Soile, epäilemättä kilteistä ja rauhallisista pienokaisista!

30.5.2011

Deardreams Rosalina punnersi Magnuksen neljänteen pentueeseen hienon satsin soopelilapsia: yhden uroksen ja kolme narttua. Onnittelut Marjalle komeasta kvartetista!

Harjavalta 28.5.2011, tuom. Igor Selimovic, Kroatia

Kävimme korkkaamassa näyttelyvuoden ja tutustumassa uusiin sääntöihin sateisessa Harjavallassa:

Zarvo's U.S. Black Wild Card NUO ERI 2 SA
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 3 SA (luokassa 18 koiraa)
Gonnabe In My Dreams AVO ERI
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 SA

27.4.2011

Magnuksen kolmanteen pentueeseen syntyi prinsessatrio: kaksi blue merleä (283 g ja 239 g) ja yksi tricolour (167 g). Onnittelut Lauralle ihanista neideistä!

24.3.2011

Gonnabe Genie In A Bottle kirmasi 20.3. agilityradalla toisen nollatuloksensa. Hienoa, Marilla ja Ada!

7.2.2011

Magnuksen toinen pentue näki päivänvalon, kun Nipsu punnersi maailmaan pönäkän blue merle uroksen (305 g) ja pullukan blue merle nartun (275 g). Nämä Bumtsi Bum -pennut on jo varattu.

16.1.2011

Gonnabe Genie In A Bottle teki tänään agilityn hyppyradalla ensimmäisen nollatuloksensa. Paljon onnea, Marilla ja Ada!

6.12.2010

Magnuksen ensimmäinen pentue syntyi 2.12.2010 Kotkan Tavastilaan. Ipanoiden emä on Bumtsi Bum Jackpot Winner ja saldo 1 blue merle narttu ja 3 tricolour urosta. Onnittelut Eijalle hienosta pentueesta!

Viro, Sillamäe 27.11.2010, tuom. Beata Petkevica, Latvia

Magnus esiintyi viimeisen kerran junioriluokassa varsin pätevästi, ja tuloksena olikin työvoittona saavutettu pilipalititteli. Sagalla ei ollut jenkimpien narttujen seurassa mitään jakoa, mutta kokonaisuudessaan olen päivän tuloksiin erinomaisen tyytyväinen:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 jun-SERT EE JMVA ROP-juniori PU2
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 2 PN3

Nyt näyttelyvuosi 2010 on onnellisesti paketissa, ja palaamme asiaan ja kehiin ensi keväänä uusin kujein ja uusin turkein.

15.11.2010

Kävin taas shoppailemassa Kööpenhaminassa ja löysin tällaisen sievän pikkumustan. Zarvo's Diamond In The Rough eli Agnes on yhtä reipas ja aktiivinen kuin isoveljensä Magnus, ja nyt pidänkin sormia, varpaita ja silmiä ristissä, jotta neiti täyttäisi toiveeni ja meillekin syntyisi tulevaisuudessa pieniä puoliverisiä tanskalaisia.

Neiti A muuttaa sijoitukseen Kuivaloiden perheeseen tuohon naapuripitäjään eli Haukiputaalle.

Thank you, Bianca, for trusting me another beautiful Zarvo's puppy. Let's hope that she will follow the footsteps of her older brother.

Hyvinkää 19.9.2010, tuom. Beata Petkevica, Latvia (juniorit) & Davor Javor, Kroatia (muut)

Näyttelykesä 2010 paketoitiin tyylillä luokkavoitoin ja ylistävin arvosteluin:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 PU2 vara-SERT
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 PN1 VSP

Tampere 4.9.2010, tuom. Dusan Paunovic, Serbia

Auringonpistoksen sijasta uhkana oli hypotermia, kun kävimme kolmen kuukauden tauon jälkeen näyttämässä naamaamme ja kuonojamme kotimaan kehissä. Magnuksesta tuomari totesi kilpailuluokan jälkeen, että koira on erinomainen liikkuja, mutta ei valitettavasti hänen tyyppiään, ja Sagasta hän perusti luokkavoitosta huolimatta - jos mahdollista - vielä vähemmän:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 3
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1

11.8.2010

Magnuksen lonkat lausuttiin Kennelliitossa B/B ja kyynärnivelet 0/0. Myös pojan polvet, sydän ja selkä on tutkittu terveiksi.

Viro, Harju 1.8.2010, tuom. Kim Vigsø Nielsen, Tanska

Tanskalaisilla - charmantilla vanhemmalla herrasmiehellä ja reippaalla nuorella raikulipojalla - synkkasi, mutta näissä geimeissä jälkimmäisen suoritus töksähti puuttuvaan hampaaseen, mistä tuomarikin tuntui olevan kovin pahoillaan. Sagassa puolestaan oli herralle ratkaisevan aavistuksen verran liikaa arvosteltavaa.

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN EH 2
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1 PN2

Viro, Harju 31.7.2010, tuom. Lessi Tshistjakova, Venäjä

Tästä näyttelystä tekisi mieleni sanoa paljonkin, mutta todettakoon vain, etteivät koirani ole tarpeeksi pieniä ja söpösiä venäläisten makuun:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 2 PU4
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 1

Viro, Luige 3.7.2010, tuom. Galina Zuk, Valko-Venäjä

Magnus pyörähti helteisessä Luigessa kietomassa jälleen yhden tuomarin tanskalaisen tassunsa ympärille:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 jun-SERT ROP-juniori PU1 ROP
Bosom Buddy's Jingle Bell VAL ERI 2

Saga oli valkovenäjättären makuun liian iso ja vahva - rouvan piti vallan käydä pohtimassa viereisessä kehässä arvostelleen tuomarin kanssa, että mitä tuollaisesta matamista pitäisi oikein ajatella...

Harjavalta 29.5.2010, tuom. Iuza Beradze, Georgia

Herra Mahdoton tuli näyttäneeksi, mistä tanskalainen pissii, ja Sagan suoritus kruunasi päivän - tai toisinpäin:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 PU1 SERT ROP
Gonnabe In My Dreams NUO EH
Bosom Buddy's Jingle Bell AVO ERI 1 PN2 SERT FI MVA
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI

Näyttelypäivämme oli siis sateesta huolimatta täydellinen, mutta samaisesta sääilmiöstä johtuen en jäänyt odottamaan ryhmäkehien alkua.

Kangasniemi 13.5.2010, tuom. Reijo Tuovinen

Sain Magnuksen esiintymään lähes hallitusti, ja lopputulos olikin kieltämättä melkoinen yllätys:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 PU1 SERT VSP
Bosom Buddy's Jingle Bell AVO ERI 2 PN3

Saga hoiti osuutensa rutiinilla, mutta Brandyn olisi puolestaan kannattanut jäädä kotiin: helteisessä säässä esiintyminen ei olisi voinut sitä juurikaan vähempää kiinnostaa, eikä tuomari ilahtunut perässävedettävän koiran liikkeistä - viimevuotisen vara-SERTin sijaan napsahti siis hoo.

Kiitos vielä Maijulle, Marjalle ja Antille mukavasta seurasta kehän laidalla - oli hauska tutustua!

Salo 9.5.2010, tuom. Irina Poletaeva

Tänään oli kaikkien Saloon vaivautuneiden vuoro todistaa Magnuksen letkeää liikehdintää. Päätin pudottaa hieman tempoa saadakseni intopiukeen etenemiseen edes hieman tolkkua, mikä ei kuitenkaan toiminut ihan suunnitellulla tavalla: Manu nimittäin huomasi, että sillä onkin nyt mainiosti aikaa roikkua puntissani, kun ei kerran tarvitse ravata kieli poskella. Sekä tulos että arvostelu olivat kuitenkin tiukaksi tiedetyltä tuomarilta varsin kannustavat:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 2

Pori 8.5.2010, tuom. Miodrag Vretenicic, Montenegro

Näyttelykesä 2010 korkattiin Magnuksen, Brandyn ja Adan osalta hyytävän viileässä säässä. Pieneen ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu vain 74 shelttiä (joista avoimen luokan narttuja 20), joten tuloksiin lienee syytä olla ihan kohtuullisen tyytyväinen:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 2
Siniketun Vampire Heart NUO ERI 2
Gonnabe Genie In A Bottle AVO ERI 3 PN4

Magnuksella oli näyttelyssä kirjaimellisesti mahdottoman hauskaa, ja tylsien tavisliikkeiden sijaan se esitti monimutkaisia askelkuvioita ja steppisarjoja. Brandy puolestaan esitteli ylpeänä Sagan edellisten (ja sattuneesta syystä viimeisten) juoksujen aikaan kippuraksi pongahtanutta ja Manun trendikkääksi trimmaamaa häntäänsä, joka ei onneksi näyttänyt häiritsevän tuomaria yhtä paljon kuin minua.

Rakvere 10.4.2010, tuom. Elzbieta Chwalibog, Puola

Kävin Magnuksen kanssa keväisessä Rakveressa harjoittelemassa esiintymistä varsin onnistuneesti:

Zarvo's U.S. Black Wild Card JUN ERI 1 jun-SERT VSP-juniori

Paras uros -kilpailussa Magnus jäi epävirallisesti viidenneksi, mutta tuomari tuli kehän jälkeen juttelemaan kanssani ja sanoi, että koira on ihana, mutta vielä kovin vauvamainen. Tämä onkin totta, mutta sallittakoon se kymmenkuiselle juniorille. Kokonaisuudessaan reissu meni mukavasti, kiitos vielä Soilelle matkaseurasta - otetaan joskus uusiksi. ;D

19.3.2010

Brandyn lonkat lausuttiin Kennelliitossa B/B ja kyynärnivelet 0/0. Myös pojan polvet ja sydän on tutkittu terveiksi.

8.12.2009

Tänä vuonna joulu tuli hieman etuajassa, kun vihdoinkin sain malttamattomana odottamani viestin OptiGenista: myös Magnus on todettu geneettisesti terveeksi CEA:n suhteen.

Registered Name: Zarvo's U.S. Black Wild Card
Registration #: FI46063/09
Tattoo/Chip #: 2082060000133044
Call Name: Magnus

Breed: Shetland Sheepdog
Date of Birth: May 31, 2009
Gender: Male
Optigen Accession #: 09-9545
Test Performed: CEA/CH test
Sample Type: Swab

Test Results: Genotype of your dog is Normal.

Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH):
This dog will never develop CEA/CH.

Significance for breeding:
This dog can be bred to any mate and will produce no pups affected with CEA/CH.

Kaapelitehtaan pentunäyttely 8.11.2009, tuom. Raisa Savander

Tanskan prinssi Magnus I Vilkas kruunattiin tänään Kaapelitehtaan toiseksi perintöprinssiksi:

Zarvo's U.S. Black Wild Card PEK (5-7 kk) 1 KP PU1 ROP-pentu RYP1 BIS3

Reipas pieni showmieheni esiintyi upeasti loppuun asti, eikä ylpeän omistajan tarvinnut kuin patsastella vieressä. Kiitos, Sari, että jäit pitämään meille seuraa, muuten olisin saattanut livahtaa kotiin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Rakvere, Viro 17.10.2009, tuom. Göran Bodegard, Ruotsi

Saga kävi pyörähtämässä kehässä Suomenlahden eteläpuolella, valitettavasti se haviteltu serti meni ns. kuonon edestä:

Bosom Buddy's Jingle Bell AVO ERI 1 PN3

Kiitos Soilelle Sagan handlaamisesta!

Karkkila 27.9.2009, tuom. Maret Kärdi

Siniketun Vampire Heart NUO EH 1

Näyttelykesä 2009 on nyt paketissa, ja vaikkei tämän päivän tuloksilla voi pahemmin brassailla, jäi minulle kuitenkin hyvä fiilis: tuomari oli erittäin tiukka, mutta miellyttävä, käsitteli koiria kauniisti ja kirjoitti pitkän ja perusteellisen arvostelun. Päivän väri taisi olla sininen, joten kovin pettynyt en voi Brandyn tulokseen olla, joskin tälläkin kerralla ERI olisi myös tuonut sen himoitun sertin, koska urosten ainoan ERIn saanut veteraani oli jo valio.

Magnus oli mukana tutustumassa näyttelymeininkiin, ja sillä tuntui olevan kovin hauskaa, iltapäivästä jo vähän liiankin... Pikkujätkä pääsee kokeilemaan tuomarinhurmaustaitojaan heti, kun ikä riittää, mutta nyt sen oli tyydyttävä valloittamaan vain kaikki katsojat.

Vantaa 6.9.2009, tuom. Cristian Stefanescu, Romania

Kylläpä kannatti käydä Vantaalla pitämässä sadetta:

Siniketun Vampire Heart JUN ERI 3

Tämän vuoden näyttelykausi alkaa nyt olla loppusuoralla - tulin heikkona hetkenä ilmoittaneeksi Brandyn vielä yhteen koitokseen, mutta nähtäväksi jää, jaksammeko näyttelypäivänä vääntäytyä kehään asti...

13.8.2009

Kävin kesälomani kunniaksi eräänä päivänä shoppailemassa Kööpenhaminassa ja toin tuliaisena kauan etsimäni jenkkilinjaisen tricolour uroksen: perheemme uusin jäsen on Zarvo's U.S. Black Wild Card eli Magnus.

Thank you, Bianca, for this wonderful puppy! Let's hope that he will fulfil our dreams.